Välfärdspartiet i Vänersborg har efter 11 år bytt namn till Medborgarpartiet!

Namnbytet beror delvis på en breddnIng av vår politik till att omfatta alla medborgare i Sverige.

Nytt är också att partiet 2018 ställer upp i två val, genom ett flerpartisamarbete som vi kallar Regionens Framtid:
 

  • Val tillKommunfullmäktige i Vänersborgs kommun
  • Val till Landstingsfullmäktige i Västra Götaland

 

Om oss

gallery/regionens framtid logo

Regionens Framtid och val till landstingsfullmäktige.

Medborgarpartiet ingår tillsammans med Uddevallapartiet och Trollhättans Framtid i paraply-organisationen ”Regionens Framtid”. Rösta på Regionens Framtid! En bättre sjukvård för oss alla!


“Jag skulle känna mig mer tillfreds om mina skattepengar går till en bra sjukvård än till en massa politiker.” Sagt av en patient vid vårt besök på NÄL.


En röst i landstingsvalet på Regionens Framtid är samtidigt en röst för en bättre sjukvård. Vi vill förstatliga sjukvården! En nedläggning av landstingen/regionerna skulle innebära en besparing på många, många miljarder kronor. Idag kostar årligen dåliga upphandlingar oerhörda summor som vi skattebetalare tvingas betala. Landstingen har blivit en illa skött kyrkogård för gamla och avlagda politiker.

Låt staten ta över sjukvården. I dag är svensk sjukvård fruktansvärt orättvis eftersom väntetiden för exempelvis livshotande cancersjukdomar varierar mellan landstingen. Det ska inte bero på var du bor om du ska få rätt vård och dessutom i tid. Även om svensk sjukvård är bra kan det inom många områden bli mycket bättre. Om jag tvingas kontakta sjukvården vill jag ha en bra vård, bli botad utan vårdskador.